kapcsolat
ENGLISH MAGYAR ENGLISH MAGYAR

Divatos szoba színek – variációk fehérre

2010-08-02 - Eszter

W

Otthonunk berendezésénél az egyik legnehezebb feladat a megfelelő színek kiválasztása. Divatos szoba színek sorozatunkban abban szeretnénk segíteni, hogy milyen színekkel milyen hatást lehet elérni a lakásban. Az első cikkünkben az egyik legizgalmasabb színről fogunk írni – a fehérről.

Szerző: Eszter

Sokan nem igazán szeretik a fehéret, nem is tarják színnek (tényleg nem is az hivatalosan), pedig a fehér enteriőrök egyre divatosabbak külföldön. Tisztaságot, nyugalmat áraszt és egy-egy határozott színnel párosítva energiától duzzadó vagy éppen hihetetlenül friss hatást is elérhetünk vele.

Nézzünk néhány igazán letisztult fehér berendezést:

Forrás

Forrás

Forrás

Ezekből a képekből is látszik, hogy a teljesen fehér berendezés jól illik mind a modern, mind a klasszikusabb stílushoz.
Ahogy minden színnek, úgy a fehérnek is rengeteg árnyalata van, a kékesfehértől a bézsbe hajló fehérig. Jó arány- és színérzékkel összepárosítva ezek az árnyalatok nagyon izgalmasak lehetnek. Nézzük meg, hogy a következő képeken hányféle fehér látható és milyen jól megférnek egymás mellett.

Forrás

Forrás

Forrás

Ha párosítani szeretnénk a fehéret más színekkel, akkor is nagyon érdekes hatásokat érhetünk el. A fehér mellett a legtöbb szín élénknek és nagyon dominánsnak fog hatni. Emiatt ezek a terek sokkal intenzívebb, felpörgetősebb érzetet keltenek, mint a tisztán fehér vagy a fehér árnyalataival játszó enteriőrök.

Ha pirosas-lilás árnyalatokat választunk a fehér mellé, akkor nagyon izgalmas, energikus hatást érünk el. Ezt inkább olyan családoknak ajánlja az ember, ahol mindenki nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott. Persze sok múlik azon is, hogy milyen arányban használjuk a pirosat és a fehéret.

Forrás

Forrás

Pinkekkel és lilásabb árnyalatokkal párosítva a fehéret kislányosabb vagy komolyabb hatást érhetünk el attól függően, hogy mennyi kéket keverünk a pinkbe. Az ilyen színű terek mindenképpen elég nőiesek lesznek.

Forrás

Forrás

Szerintem az egyik legszebb színpárosítás a fehér-zöld. A megfelelő zöld színárnyalat hihetetlen frissességet, energiát kölcsönöz a térnek anélkül, hogy behozná a képbe a piros izgágaságát. A referenciáink között is találtok egy fehér-zöld gyerekszobát.

Forrás

Forrás

A sötétkékkel párosított fehér igazi klasszikus, nagyon elegáns, nagyon nyugtató. Természetesen a kék más, világosabb árnyalatait is használhatjuk, ezek légies, könnyed hatást keltenek, tisztaságot sugároznak, de a zöld-fehér kombinációnál nyugtatóbbak.

Íme a klasszikus sötétkék-fehér enteriőr:

Forrás

Ezek pedig egy lágyabb, világosabb kékkel kombinált változatai a fehér-kék enteriőrnek:

Forrás

Forrás

Ha fehérről beszélünk, akkor mindjárt eszünkbe jut a másik véglet is a fekete. Ennek a két “nem színnek” a kombinációja is klasszikus megoldás. Ha egymás mellé tesszük őket, akkor hűvös eleganciát sugároznak és valljuk be őszintén egy kis szigorúságot is.

Forrás

Forrás

Forrás

Amikor a fehéret szeretnénk valamilyen más színnel kombinálni az otthonunkban, akkor keveseknek jut eszébe a barna és árnyalatai, mint lehetőség. Pedig a fehér barnával kombinálva legalább annyira elegáns hatást kelt, mint a fehér feketével kombinálva, a barna melegsége miatt azonban az ilyen terek sokkal barátságosabbak lesznek, mint a fekete-fehér belsők. Ha pedig zöld növényeket is teszünk még a térbe, akkor a természetben érezzük majd magunkat.

Forrás

Forrás

Forrás

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a minimál egyik bevett színkombinációját a szürke- fehéret. Ez sokkal hidegebb hatást kelt, mint a barna-fehér színkombó, de ez is nagyon elegáns és egy jó kompromisszum, ha a barna-fehérrel nem tudunk megbarátkozni, de riaszt a fekete-fehér ridegsége is.

Forrás

Forrás

Forrás

Remélem, tudtunk némi segítséget nyújtani azoknak, akik a fehéret szeretnék domináns színnek választani az otthonukba. A divatos szoba színek cikksorozat további részeiben más-más színkombinációkat fogunk bemutatni, hogy mindenki ki tudja választani a neki legmegfelelőbb színeket.

Hozzászólások

Hozzászólásod

You must be logged in to post a comment.

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!